Kaarten

Kaartje ‘ Wat een mooi mens ben jij ‘

Mijn Opa is de mooiste mens die ik ooit heb gekend. Altijd opgewekt, aardig, grappig en gezellig. Iedereen kon het goed met Opa vinden, maar hij zelf was vooral gek op zijn kleinkinderen. Omdat we altijd naast mijn Opa & Oma hebben gewoond, was ik vaak bij hen in huis. Mijn Opa had toendertijd samen met zijn zakenpartner een fouragehandel, waar hij vaak te vinden was. Ik ging regelmatig met hem mee wanneer hij een klant van hem ging bezoeken. Ook al was dit tussen de middag en kwam ik daardoor te laat op school. Op een dag waren we bij een klant een België. Deze klant was blijkbaar net zo blij als ik met Opa, want na het schudden van zijn hand, zei hij tegen Opa: ‘ Wat een mooi mens ben jij ‘ ! Veel later besefte ik pas wat een mooi compliment dit was. Ik mis Opa nog elke dag, want hij heeft een belangrijke rol in mijn leven gespeeld en wat was hij een mooi mens.

Kaartje ‘ Liefe liefe jij ‘

Dit is een bijzonder kaartje voor mij. Een van mijn beste vrienden en tevens belangrijk persoon in mijn leven ‘zong’ altijd: ‘Liefe Liefe Anne’ wanneer ik me even niet zo goed voelde of wanneer het even stil was en we elkaar aankeken. Wanneer ik mezelf minder goed voel of verdrietig ben, herinner ik me de stem van mijn vriend en hoor ik de manier waarop er ‘Liefe Liefe Anne’ gezongen werd en voel ik me direct weer een beetje beter. Natuurlijk kon ik geen kaartje maken met ‘Liefe Liefe Anne’ erop want dan was dit kaartje maar voor een aantal mensen van toepassing. Ik hoop dat ‘Liefe liefe jij’ voor meerdere mensen kan doen wat het voor mij doet; laten weten dat er van je gehouden wordt.

Kaartje ‘ Everyday I love you more ‘

Ik woon al een aantal jaar niet meer thuis, niet meer bij mijn moeder, want mijn ouders zijn gescheiden. Gelukkig zien we elkaar zeker een paar keer per week, want als ik lange dagen moet werken past zij op mijn hondje Cooper. Maar daarnaast gaan we ook graag samen naar de bioscoop, een hapje eten, samen naar het bos met Cooper of we drinken een theetje en kletsen bij. Ook sturen we elkaar veel berichtjes over nieuwe ideeën die we hebben en wensen we elkaar elke avond welterusten. Dat welterusten wensen is echt een ritueel geworden, voor mij een fijn moment om de dag af te sluiten en te gaan slapen. Ik vertel haar ook elke avond hoe veel ik van haar houd, maar eigenlijk word dat elke dag meer!

Kaartje ‘ Liefs Kus ‘

Eigenlijk totaal geen fan van Gers Pardoel (sorry, Gers), maar een liedje heeft een stukje wat bij mij in mijn hoofd komt als ik iemand wil laten weten dat ik aan hem/haar denk. Het liedje dat ik bedoel is Louise. In het laatste couplet zingt hij: ‘ Liefs , kus ‘ De manier waarop hij dat zingt, komt bij mij echt binnen. Wanneer ik iemand wil laten weten dat ik aan hem of haar denk, wil ik diegene ook een dikke kus geven en veel liefs wensen. Hopelijk willen jullie deze boodschap ook graag de wereld in brengen.

Kaartje ‘ Hallo Lieffie ‘

Het kaartje Hallo Lieffie heb ik gemaakt omdat ik Lieffie zo’n mooi woordje vind. De meeste kleine baby’tjes zijn natuurlijk schattig en lief. Maar lieffie vind ik net wat meer zeggen en liever klinken. Ook mijn hond, noem ik vaak lieffie. Een leuk kaartje voor een pas geboren kindje, maar natuurlijk kan je dit kaartje aan iedereen sturen. (Of in een lijstje doen en op de kinderkamer hangen).

Kaartje ‘ Dag lief kleintje ‘

Dag lief kleintje, dat is wat ik het eerst dacht toen ik het kindje van mijn vriendinnetje voor het eerst zag. Wat een klein hummeltje, nog niks wetend van de wereld, helemaal puur, helemaal nieuw. Het liefst zou ik haar behoeden voor alle verkeerde invloeden van de wereld en haar alle mooie dingen willen laten zien. Maar op dat moment wilde ik zo graag even genieten van dat zorgeloze wezentje en kon ik alleen maar denken; ‘Dag lief kleintje’ , later mag je vliegen, maar blijf nu nog maar even klein.

Kaartje ‘ Soms komen er tranen ‘

Bij een verdrietige gebeurtenis is het vaak nog moeilijker om de juiste woorden te vinden om iemand net dat te vertellen wat je in je hoofd of hart hebt. Een klein kaartje met een gedichtje om de ander te laten weten dat je aan hem/haar denkt, kan dan juist heel fijn zijn om te versturen. Dit gedichtje schreef ik na het kijken van een film, waarbij ik moest denken aan een verdrietig moment na het afscheid van een vriend. De tranen bleven maar stromen, maar ik merkte dat het niet alleen tranen van verdriet waren, maar ook een glimlach naar de mooie herinneringen. Ik voelde de liefde, die oneindig is. Hopelijk kan dit kaartje ook voor jullie de juiste woorden zeggen, voor jezelf of voor iemand anders.

Kaartje ‘ Omdat jij mij zo goed kent ‘

Een hele tijd geleden, zat ik niet zo lekker in mijn vel. Dit vertelde ik tegen een vriend van mij. Ik zei daarbij dat ik niet goed uit kon leggen hoe ik me precies voelde. Van hem kreeg ik toen een berichtje terug dat mij zo heeft geraakt. Hij zei; ” Je hoeft mij niet te zeggen hoe jij je voelt, ik voel het zelfde – omdat ik je zo goed ken.” Ik voelde meteen dat dat klopte en dat gaf mij zo veel rust en een vertrouwd gevoel. Bij wie ben jij zo graag?

Kaartje ‘ Jij laat mij vliegen ‘

Liefde is misschien wel het mooiste dat er is, je kan het voelen – het kan je zelfs laten vliegen. Heerlijk vind ik dat. Maar wat is er nu mooier dat je partner je naast dat hij/zij je laat vliegen, je ook met beiden benen op de grond kan zetten? Dat hij/zij je onvoorwaardelijk kan steunen, helpen en er voor je is? Dat is naar mijn mening echte liefde!

Kaartje ‘ Ver weg – dichtbij ‘

Er zijn soms periodes of misschien is het wel voor altijd, dat je mensen uit het oog verliest, die eerst zo dichtbij je stonden, maar dat betekend niet dat die mensen dan ook maar uit je hart verdwijnen, want dat is vaak niet zo. Vaak herinner je je dingen die zij gezegd of gedaan hebben, waardoor zij steeds weer in gedachten komen en heel dichtbij voelen.